Είσοδος Χρηστών

Διαδραστικά Βιβλία

Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Υπουργείο Παιδείας

Σχολικά Νέα

«Η Συμμορία των πέντε» της Αντιγόνης Σδρόλια

Την Τρίτη 13-6-2017 είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε στο σχολείο μας τη φιλόλογο και συγγραφέα Αντιγόνη Σδρόλια. Μίλησε με τα παιδιά για το βιβλίο της «Η Συμμορία των Πέντε», ένα βιβλίο με πολλαπλά μηνύματα όπως το πρόβλημα της παιδικής εργασίας και της κακοποίησης των ζώων στο τσίρκο. Παράλληλα τα παιδιά- αναγνώστες αντλούν πληροφορίες ιστορικές, γεωγραφικές και μυθολογικές για το Βόλο και το Νότιο Πήλιο. Έπειτα με την καθοδήγηση της κ. Σδρόλια τα παιδιά δημιούργησαν το δικό τους βιβλίο.

Δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσης από την κ. Κλαίρη.

« Η συγγραφέας ανέθεσε στα παιδιά να γράψουν ένα τίτλο για το δικό του βιβλίο το καθένα. Για παράδειγμα Η Συμμορία των γάτων . Δίπλα στη λέξη συμμορία το κάθε παιδί μπορούσε να βάλει ό,τι ήθελε. Επειδή το βιβλίο εκτυλίσσεται στο Τρίκερι περιέγραψε και έδειξε φωτογραφίες από την περιοχή , που δυστυχώς πολλά παιδιά δεν έχουν επισκεφτεί.

   Παρακινώντας τα παιδιά να συγγράψουν τους υπενθύμισε τη σημασία της παραγράφου και τον στολισμό του πρώτου γράμματος της πρώτης σελίδας ( αρχίγραμμα) . Με τη συμβολή μουσικών ερεθισμάτων ώθησε τα παιδιά να συντάξουν κείμενο με υποχρεωτικές λέξεις αλλά με προσθήκη δικών τους λέξεων μέσα σε ορισμένο πλαίσιο χρόνου, κάτι σαν διαγωνισμός φαντασίας και ταχύτητας.

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν ανάλογα με τις γνωστικές τους ικανότητες αλλά και τη φαντασία τους δείχνοντας ζωηρό ενδιαφέρον για τη διαδικασία.

Μύησε τα παιδιά σε αφηγηματικές τεχνικές, την αφηγηματική αναδρομή και τα σχήματα λόγου, το διάλογο με την απαραίτητη ρήση σημείων στίξης.

Αφού τελείωσαν την ιστορία τους εικονογράφησαν το βιβλίο τους. Στο οπισθόφυλλο έγραψαν και λίγα λόγια για τον εαυτό τους.»

Σύνδεση με Facebook

Επισκέπτες

94821
Σήμερα :Σήμερα :7
Εβδομάδας :Εβδομάδας :277
Συνολικά :Συνολικά :94821
Χρήστες on-line 1

Ημερομηνία & Ώρα

Monday, 06 Μαϊος 2024

Ο καιρός στην πόλη μας

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Σερφάρετε με ασφάλεια