Είσοδος Χρηστών

Διαδραστικά Βιβλία

Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Υπουργείο Παιδείας

Σχολικά Νέα

Περιβαλλοντικές - Οικολογικές

Εκδρομή στη Κάρλα

Η εκδρομή μας στην Κάρλα και τα Κανάλια από το φωτογραφικό φακό του Αντώνη Κάρρου, μαθητή της Στ2 τάξης

Ο Αντώνης γοητεύτηκε από την ομορφιά του τοπίου και αποθανάτισε όμορφες εικόνες με τη φωτογραφική του μηχανή. Έγινε έτσι ο φωτορεπόρτερ του σχολείου μας.

Φωτογράφισε το Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού της Λίμνης Κάρλας, την πανίδα της λίμνης και την εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στον πευκόφυτο λόφο.

 

5 Ιουνίου-Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

79751031 african boy and girl celebrating happy earth day

«Ώρα για τη Φύση»

Για να φροντίζουμε τον εαυτό μας πρέπει να φροντίζουμε τη φύση.

Όλα προέρχονται από τη φύση. Τα τρόφιμα που τρώμε, ο αέρας που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε και το κλίμα που κάνει τον πλανήτη μας κατοικήσιμο.

https://safeyoutube.net/w/KtAJ

  

Ταίριαξε τις ψηφίδες για να φτιάξεις τον κήπο

 http://photodentro.edu.gr/photodentro/puzzle-garden_v1.0_pidx0057510/story_html5.html

Η φύση είναι το σπίτι μας

http://photodentro.edu.gr/photodentro/m-d1_anaskophsh_v2.0_pidx0015701/

Ανακύκλωση

http://photodentro.edu.gr/photodentro/m-anakyklosi_game_v2.0_pidx0015806/story_html5.html

Όταν η Φυσική συναντά την… Μαγειρική

Οι μαθητές του Ε2 συνδυάζοντας το φαινόμενο της τήξης και της πήξης με τη μαγειρική, έφτιαξαν τα δικά τους σοκολατάκια, μαθαίνοντας εμπειρικά πια τη μεταβολή της φυσικής κατάστασης των στερεών σωμάτων με την επίδραση της θερμότητας. Στο τέλος του πειραματισμού απόλαυσαν τις γευστικές τους δημιουργίες!

Οι συνταγές στην τάξη μας, το ΣΤ΄1

Οι συνταγές στο μάθημα της Γλώσσας έδωσαν την ευκαιρία σε μαθητές/τριες να βρουν και να εκτελέσουν μία συνταγή με τη βοήθεια των γονιών τους. Το αποτέλεσμα το γευτήκαμε στην τάξη...

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 στο σχολείο όλοι μαζί φτιάξαμε το δικό μας κέικ, το ψήσαμε στην κουζίνα του σχολείου και το φάγαμε με πολλή όρεξη.

Κλείσιμο του Περιβαλλοντικού Προγράμματος

Την Τετάρτη 14-6-2017 ολοκληρώθηκε το περιβαλλοντικό μας πρόγραμμα «Σχολικός Κήπος – Δάσος». Τελευταία δράση μας η συγκομιδή της πατάτας που είχαμε φυτέψει το Μάρτιο. Τα παιδιά έβγαλαν με τα χέρια τους τις πατάτες. Τους φάνηκε σαν παιχνίδι να ψάχνουν μέσα στο χώμα και να ανακαλύπτουν τη σοδειά. Έπειτα κάναμε έναν απολογισμό της φετινής χρονιάς. Τα θετικά πολλά. Άρεσε πολύ στα παιδιά που έμαθαν πολλά για το δάσος μέσα από τις παρουσιάσεις που έγιναν.

Στο τέλος μοιράστηκαν αναμνηστικοί σελιδοδείκτες φτιαγμένοι από πανσεδάκια του κήπου μας αλλά και υλικό για τα δάση που μας παραχωρήθηκε από το δασαρχείο.

Και ένας απολογισμός σχετικά με τη σύνδεση του περιβαλλοντικού προγράμματος και του προγράμματος φιλαναγνωσίας. Από την πώληση του γλυκού που παρασκευάζουμε από τα νεράντζια του κήπου, αγοράστηκαν 11 βιβλία για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης, 4 κορνίζες για το αναγνωστήριο, καλύφθηκε η διαμονή της συγγραφέως Μαρίας Αγγελίδου κατά την επίσκεψή της στο σχολείο και καλύφθηκε η συμμετοχή μελών της Λέσχης Ανάγνωσης σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη.

Νέα της περιβαλλοντικής ομάδας

Ο λαχανόκηπός μας άντεξε την επέλαση του χιονιά, Τα κρεμμυδάκια και τα μαρουλάκια μεγαλώνουν και σε λίγο καιρό θα έρθει η ώρα της συγκομιδής. Με μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας μαζέψαμε πεσμένα φύλλα και φυτέψαμε ακόμα λίγα κρεμμυδάκια (22-2-2017). Λίγο καιρό πριν καταγράψαμε τα φυτά του σχολικού μας κήπου. Η επόμενη καταγραφή θα γίνει την άνοιξη.

Δράσεις περιβαλλοντικής ομάδας

  • Παρασκευή γλυκού από τις νεραντζιές της αυλής μας

Οι υπεύθυνες δασκάλες της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας κ. Παυλίδου Βάγια και Γεωργάκη Ιωάννα καθοδήγησαν μέλη της ομάδας στην παρασκευή γλυκού. Οι μαθήτριες μελέτησαν και εκτέλεσαν τη συνταγή βήμα- βήμα αφού πρώτα μάζεψαν από το σχολικό μας κήπο την πρώτη ύλη. Εργάστηκαν με μεράκι και ενθουσιασμό , γεύτηκαν τα αποτελέσματα του κόπου τους. Ο σχολικός μας κήπος για άλλη μια φορά μας δίνει μαθήματα οικιακής οικονομίας. Φτιάξαμε το γλυκό μας , πουλήσαμε και κάποια βαζάκια. Τα φετινά έσοδα θα ενωθούν με τα περσινά για την ενίσχυση του προγράμματος φιλαναγνωσίας. Αγοράστηκαν δύο καινούρια βιβλία της συγγραφέως Μαρίας Αγγελίδου. « Ιστορίες που τις είπε ο δρόμος» και « Το Βυζάντιο σε έξι χρώματα, Κόκκινο» Η συγγραφέας θα επισκεφτεί το σχολείο μας στις 14 Μαρτίου και τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής της θα καλυφθούν από τα χρήματα αυτά.

Ο κήπος μας λοιπόν θρέφει και το πνεύμα μας.

  • Καθαρισμός της αυλής από τα πεσμένα φύλλα

Την Παρασκευή 22-12-2016, οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου με τη συμμετοχή του Β΄2 καθάρισαν τα παρτέρια και το πίσω μέρος του σχολείου από τα πεσμένα φύλλα. Μαθαίνουμε να φροντίζουμε και να διατηρούμε καθαρό το περιβάλλον μας.

Μάζεμα της ελιάς στο σχολείο μας

Την Τετάρτη 19-10-2016 τα τμήματα Δ΄1 και Δ΄2 και Β΄2 μάζεψαν με χαρά και όρεξη την ελιά μας. Άλλα παιδιά με τα ραβδιά, άλλα με τα χέρια και άλλα με τα χτένια συνέλεξαν τον πολύτιμο καρπό. Συνέδραμαν οι δάσκαλοι Παυλίδου Βάγια, Μηλαράς Παναγιώτης και Γεωργάκη Ιωάννα. Τώρα η ελίτσα μας μπορεί να ξεκουραστεί. Και του χρόνου…

Σύνδεση με Facebook

Επισκέπτες

94422
Σήμερα :Σήμερα :8
Εβδομάδας :Εβδομάδας :155
Συνολικά :Συνολικά :94422
Χρήστες on-line 2

Ημερομηνία & Ώρα

Friday, 26 Απρίλιος 2024

Ο καιρός στην πόλη μας

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Σερφάρετε με ασφάλεια