Είσοδος Χρηστών

Διαδραστικά Βιβλία

Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Υπουργείο Παιδείας

Σχολικά Νέα

Επισκέψεις

"Η επίσκεψη" της Γ1΄ στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

 321405 642018 0

DSCN1661

Η 18η Μαΐου είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Φέτος τα μουσεία της χώρας μας θα είναι κλειστά. 

Ας γνωρίσουμε το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Ένα ξεχωριστό μουσείο. Λίγα παρόμοια μουσεία υπάρχουν στον κόσμο.

Περιηγηθείτε στη σελίδα του Μουσείου. Να δείτε τις συλλογές για την πολιτιστική κληρονομιά, τη μητέρα και το περιβάλλον. Να δείτε και την παρουσίαση (power point), που ετοίμασε ο δάσκαλός σας. Να γράψετε ένα κείμενο με τον τίτλο «Η επίσκεψή μου στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης» και να κάνετε και εσείς μια ξεχωριστή ζωγραφιά για το περιβάλλον. Να έχει χρώμα παντού. Και στη ζωγραφική όλα επιτρέπονται, π.χ. κόκκινα ή μπλε δέντρα. Ας αφήσετε τη φαντασία σας, να γεμίσει χρώματα και σχήματα το χαρτί σας. Τα έργα του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, ας σας δώσουν έμπνευση...

https://www.childrensartmuseum.gr/

Ο δάσκαλος της Γ1΄τάξης

 

Αυτές τις μέρες επισκέφτηκα μέσω του υπολογιστή το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Μου φάνηκε πολύ περίεργο γιατί δεν ήξερα πως υπάρχει κάτι τέτοιο. Μου έκανε εντύπωση πως υπήρχαν τόσο δύσκολες ζωγραφιές από μικρά παιδιά σ’ αυτό το μουσείο. Μου άρεσαν πολύ τα έντονα χρώματα που χρησιμοποιούσαν και ότι κάποιες ζωγραφιές έμοιαζαν με κολάζ. Θα ήθελα κάποια στιγμή να το επισκεφθώ με την οικογένειά μου ή το σχολείο μου.

Γουσουτίδης Αλέξανδρος

Είδα το αρχείο του δασκάλου μου και παρατήρησα τα χρώματα, που είχαν όλες οι ζωγραφιές. Από όλες τις εικόνες μου έκανε εντύπωση η ζωγραφιά με τα καράβια και τους ψαράδες. Είδα πολλούς ανθρώπους πάνω στις βάρκες, άλλοι να ψαρεύουν και άλλοι να κάθονται έξω από το νερό. Άλλοι κάνανε βόλτα με τις βάρκες. Αυτή ήταν η αγαπημένη μου ζωγραφιά.

Στο τέλος είδα μια φωτογραφία με τον δάσκαλό μου να βρίσκεται στο Μουσείο.

Μακάρι να πηγαίναμε κι εμείς να το δούμε από κοντά.

Νίνος Ιωάννης

 

Σήμερα επισκέφτηκα το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης μέσω της παρουσίασης (power point) που ετοίμασε ο δάσκαλος μου.

Εκεί διάβασα ότι το μουσείο ιδρύθηκε το 1944 και πως είναι ένα πρωτοποριακό μουσείο στο οποίο εκτίθενται έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών ηλικίας 4 έως 14 ετών. Τα εκθέματα είναι περισσότερα από 10.000 και κάθε χρόνο γίνονται και πιο πολλά. Είδα και θαύμασα υπέροχες ζωγραφιές αλλά και κατασκευές, οι οποίες είχαν διάφορα θέματα και πολλή φαντασία. Όλα είναι πραγματικά μοναδικά αλλά εμένα μου άρεσαν περισσότερο δυο παρόμοιες ζωγραφιές με λουλούδια, ζωγραφισμένες η μία με κίτρινο φόντο και η άλλη με μαύρο. Ακόμα παρατήρησα ότι υπήρχαν δυο άνθρωποι, μια γυναίκα και ένας άντρας, οι οποίοι κάνουν την παρουσίαση και εξηγούν τις ζωγραφιές και κατασκευές. Υπάρχει και μια φωτογραφία του δάσκαλού μου, του κυρίου Γεράσιμου, με τους υπεύθυνους του μουσείου.

Εύχομαι να καταφέρουμε να επισκεφτούμε από κοντά το μουσείο και να θαυμάσουμε όλες αυτές τις υπέροχες δημιουργίες.

 Ντόντου Εβίτα

 

Ο δάσκαλος μας έστειλε εικόνες από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και καθόμουν αρκετή ώρα και τις χάζευα με τη μαμά μου. κατάλαβα ότι με τη φαντασία μπορείς να ζωγραφίσεις και να δημιουργήσεις ό,τι θέλεις.  Μου άρεσε πολύ η «βόλτα» στο Μουσείο αν και θα ήθελα να τις δω από κοντά. Έκανα και εγώ ζωγραφιά για το περιβάλλον και ελπίζω να σας αρέσει.

Μακρή Νικολέτα

 

Η επίσκεψή μου στα links του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής τέχνης μου άρεσε πολύ γιατί είδα πολλές ζωγραφιές παιδιών .

Επίσης μου άρεσε πολύ, γιατί μέσα από αυτό το μουσείο δίνεται κίνητρο στα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα την τέχνη ,να αναδείξουν τον εσωτερικό τους κόσμο και το ταλέντο τους .

 Ρήγας Γεώργιος Παΐσιος

 

Τη Δευτέρα 11 Μαΐου έλαβα από τον δάσκαλό μου μια παρουσίαση για το Μουσείο Παιδικής Ελληνικής Τέχνης. Ο δάσκαλός μου είχε επισκεφτεί το μουσείο στις 23/9/2017.

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης είναι ένα πρωτοποριακό Μουσείο που εκθέτει ζωγραφιές και κατασκευές παιδιών από όλη την Ελλάδα, ηλικίας από 4 έως 14 ετών. Οι συλλογές του Μουσείου ξεπερνούν τα 10.000 έργα. Επίσης διάβασα ότι το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ιδρύθηκε το 1994 από το Σωματείο Φίλων του. Τα πρώτα του έργα τέχνης ήταν από τον διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής που τον διοργάνωσε το Μουσείο Μηλεών Πηλίου. Στην συνέχεια είδα πολλές ωραίες ζωγραφιές και κατασκευές παιδιών από όλη την Ελλάδα.

Το Μουσείο Παιδικής Ελληνικής Τέχνης μου φάνηκε πάρα πολύ ωραίο και θα ήθελα και εγώ να κάνω μια ζωγραφιά για το Μουσείο. Επίσης θα ήθελα να πάμε με το σχολείο μια επίσκεψη εκεί.

 Χαχούδης Παναγιώτης -Ιωάννης

Οι ζωγραφιές μαθητών/τριών της Γ1΄ τάξης

Επίσκεψη στο εργοστάσιο Barilla

Άκρως εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα ήταν η επίσκεψη της Στ΄ τάξης, Πέμπτη 20/02/2020, στο εργοστάσιο Barilla .Ο Διευθυντής του εργοστασίου υποδέχτηκε με χαρά μαθητές και εκπαιδευτικούς, τους μίλησε για την ιστορία της εταιρείας καθώς και για την παραγωγική διαδικασία. Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του εργοστασίου, το οποίο λειτουργεί ως αλευρόμυλος που παράγει σιμιγδάλι το οποίο αποστέλλεται στο εργοστάσιο της Θήβας για την παρασκευή των ζυμαρικών της εταιρείας. Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους για τη φιλοξενία .

 

 

Εκπαιδευτική Επίσκεψη της ΣΤ τάξης στην Αθήνα

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ τάξης στην Αθήνα

Γεμάτοι εικόνες και εμπειρίες γύρισαν οι μαθητές της έκτης τάξης του σχολείου μας από την εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα. Επισκέφτηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης, τη Βουλή των Ελλήνων όπου και τους υποδέχθηκαν και τους χαιρέτησαν οι βουλευτές του νομού Μαγνησίας , ξεναγήθηκαν στη Βουλή και παρακολούθησαν συνεδρίαση της Ολομέλειας, μια μοναδική εμπειρία. Επισκέφτηκαν το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και τη μοναδική βιβλιοθήκη του.

         Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας για τη συνδρομή τους στο κόστος της εκδρομής.

 

Η Γ΄ τάξη στο Μουσείο Πόλης & στα Παλιά

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 η Γ΄ τάξη πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου και στη συνοικία των Παλαιών.

Η περιήγηση στη συνοικία των Παλαιών ξεκίνησε με σύντομη επίσκεψη στον Ι. Ναό των Αγίων Θεοδώρων.

Το Μουσείο της Πόλης περίμενε τους μικρούς επισκέπτες για ένα ταξίδι στον χρόνο με οδηγό την υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος-υπάλληλο της Διεύθυνσης Μουσείων, Αρχείων και Βιβλιοθηκών του Δήμου Βόλου, κα. Πόλυ Καρενά.

Η φωτογραφική μηχανή του Κ. Ζημέρη, η φωτογραφία του δημάρχου Βόλου Γ. Καρτάλη, ταυτότητες, διαβατήρια, βιβλία του Ληξιαρχείου, φωτογραφίες, διαφημίσεις τοπικών εργοστασίων, έπιπλα, κοσμήματα, ένα παλιό ποδήλατο, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, ένα νυφικό, μια βραδινή τουαλέτα, καλαπόδια παπουτσιών, τσίγκινα πιάτα και ποτήρια για συσσίτιο, μουσικά όργανα έγιναν το μέσο για να δούμε πίσω από τα αντικείμενα την Ιστορία της πόλης μας.

Στη συνέχεια μια βόλτα στα Παλιά μας έφερε σε δυο εργαστήρια με παραδοσιακά επαγγέλματα. Στο ένα είδαμε πέταλα για τα άλογα, κουδούνια για πρόβατα και κατσίκια και τον μάστορα να μας δείχνει πώς επισκευάζει μία παλιά σέλα αλόγου. Το άλλο εργαστήρι ήταν ένα σαγματοποιείο, όπου είδαμε την κατασκευή του σαμαριού.

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ τάξης στο εργοστάσιο "Παπαδοπούλου"

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης με συνοδούς τη δασκάλα Αποστολία Κιρμιλή, τη μουσικό Παπαβασιλείου Κατερίνα και τον δάσκαλο Τσιμπλούλη Γεράσιμο επισκέφτηκαν το εργοστάσιο "ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ".

Μέσα από ένα άριστο παιδαγωγικό πρόγραμμα τα παιδιά γνώρισαν την ιστορία του μπισκότου, τις ομάδες διατροφής και τον αριθμό γευμάτων που πρέπει καθημερινά να παίρνουν. Επισκέφτηκαν τον χώρο παραγωγής και έπλασαν κουλουράκια. Ως ανταπόδωση της δουλειάς των μαθητών/τριών η εταιρεία θα προσφέρει για τον μήνα Οκτώβριο δωρεάν μπισκότα στο Ειδικό Σχολείο Αγριάς.

Στο τέλος γεύτηκαν μπισκότα, πήραν έπαινο συμμετοχής και μία τσάντα-δώρο με προϊόντα της εταιρείας.

Η Γ1΄ τάξη ανταπέδωσε τη φιλοξενία με ένα θεατρικό δρώμενο και η Γ2΄ με ένα παραμύθι που έγραψε.

Περίπατοι της ΣΤ΄ τάξης στην πόλη...

Η ΣΤ΄ τάξη πραγματοποίησε στις 21/5/2019 περίπατο στα Προσφυγικά και στο Παλαιό Κοιμητήριο Βόλου με σκοπό τα παιδιά να γνωρίσουν την ιστορία και στην ταυτότητα της πόλης. Ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Θανάσης Βογιατζής ήταν ο άνθρωπος που μας ξενάγησε στον χρόνο και στον χώρο. 

Στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον και η ΣΤ΄ τάξη επέλεξε να κάνει έναν μεγάλο περίπατο στην πόλη με τα πόδια με το σύνθημα «Γνωρίζω την πόλη μου, μαθαίνω την Ιστορία της, σέβομαι το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ...».

Εκπαιδευτική επίσκεψη της ΣΤ΄ τάξης στη Λάρισα

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε η ΣΤ΄ τάξη, την Παρασκευή 17/5/2019 στη Λάρισα (Διαχρονικό Μουσείο, Λαογραφικό Μουσείο, περίπατος στην πόλη).

Διαχρονικό Μουσείο: Τα εκθέματα προέρχονται από ανασκαφές που διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια του 20ου αι. μέχρι σήμερα στους νομούς Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, από παραδόσεις και δωρεές αντικειμένων καθώς και από επαναπατρισμό αρχαιοτήτων. Συνολικά στην έκθεση θα εκτεθούν περί τα 2000 αντικείμενα.

Ως αποστολή του Μουσείου προσδιορίζεται η επαναδιαπραγμάτευση της σχέσης των κατοίκων με το παρελθόν και τα κατάλοιπά του και η ευαισθητοποίησή τους για την προστασία τους, μέσα από τη θεμελίωση μιας δυναμικής σχέσης με τις έννοιες αρχαιολογία, κληρονομιά, υλικός πολιτισμός και πολιτισμική διαχείριση. Η σχέση αυτή θα βασίζεται στις μόνιμες υποδομές του Μουσείου και θα ενισχύεται περαιτέρω από τις περιοδικές δράσεις του.

Η βασική αφήγηση της έκθεσης είναι ο θεσσαλικός χώρος διαχρονικά, η θεσμική οργάνωση των κοινωνιών και η πορεία που προηγήθηκε προς την οργάνωση αυτή. Η προσέγγιση αυτής της διαδρομής στον χρόνο και τον χώρο γίνεται μέσα από το τρίπτυχο: κράτος, θεσμοί, εξουσίες. Σε ορισμένες ενότητες αναδεικνύονται χαρακτηριστικά για την εποχή θέματα ως διακριτές υποενότητες. Οι επιλογές αυτές καθορίστηκαν από το ίδιο το αρχαιολογικό υλικό.

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας ιδρύεται το 1974 ως «Λαογραφική Εταιρεία» από μια ομάδα Λαρισαίων με πρωτεργάτες το ζεύγος Γιώργου και Λένας Γουργιώτη. Αρχικά στεγάζεται στο Δημαρχείο της πόλης και μετέπειτα σε μισθωμένο χώρο στο κέντρο της πόλης .

Με έμφαση στη συγκέντρωση, τη μελέτη και την προβολή υλικών και άυλων τεκμηρίων του νεότερου πολιτισμού στη Λάρισα και τη Θεσσαλία, σύντομα αναδεικνύεται σε ένα από τα σημαντικότερα Μουσεία της ελληνικής περιφέρειας και της χώρας.

Οι συλλογές του Μουσείου σήμερα αριθμούν συνολικά πάνω από 20.000 αντικείμενα που χρονολογούνται από το 15ο ως τα μέσα του 20ού αι.

Περιλαμβάνουν αντικείμενα παραδοσιακού και αστικού βίου, αγροτικής καλλιέργειας και κτηνοτροφίας, κεραμικής, κοσμικής και εκκλησιαστικής αργυροχρυσοχοΐας, χαλκοτεχνίας, υφαντικής, ενδυμασίες, σταμπωτά, κεντήματα, ξυλόγλυπτα, χαρακτικά και εικαστικά έργα, καθώς και πλούσιο ιστορικό και φωτογραφικό αρχείο.

Μέσα από εκθέσεις μόνιμες και περιοδικές, εκπαιδευτικές και άλλες επιστημονικές δράσεις, το Μουσείο όλα αυτά τα χρόνια διαχέει στη σύγχρονη ελληνική και διεθνή κοινότητα το νεότερο πολιτισμό της Θεσσαλίας.

Η ΣΤ΄ τάξη στην Ελασσόνα και στην Τσαριτσάνη

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2016 η ΣΤ΄ τάξη του Σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη της στην Ελασσόνα και στην Τσαριτσάνη. Στην αρχή οι μαθητές/τριες μαζί με τους συνοδούς, τη διευθύντρια του Σχολείου Ξανθοπούλου Αγάπη και τους δασκάλους Τίρχα Βασίλη και Τσιμπλούλη Γεράσιμο, επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του ΚΠΕ Κισσάβου - Ελασσόνας Σπανός Κωνσταντίνος έκανε μια σύντομη αναφορά για τον Όλυμπο και την περιοχή. Στη συνέχεια έγινε ένας περίπατος μέσα στην Ελασσόνα και με επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγίας Ολυμπιώτισσας, το κόσμημα της Ελασσόνας.

«Η ιστορία της Ιεράς Μονής ανάγεται τον 13ο αιώνα, σύμφωνα με παλαιές γραπτές μαρτυρίες, που αφορούν την ύπαρξη και λειτουργία της Μονής. Η πρώτη γραπτή ιστορική μαρτυρία είναι το σιγίλλιο γράμμα του Οικουμενικού Πατριάρχου Ιωάννου του ΙΔ’ (1342). Η Μονή αρχικά ήταν αφιερωμένη στη θεία Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Σε διασωθέντα έγγραφα και σε κώδικες αναφέρεται ότι μέχρι και τον 18ο αιώνα η ονομασία της «Μεταμορφώσεως» εναλλάσσεται με αυτήν της Ολυμπιωτίσσης, ενώ αναφέρεται και παράλληλος εορτασμός των δύο εορτών του Αυγούστου. Πότε ακριβώς έγινε η μετονομασία δεν είμαστε βέβαιοι. Σήμερα η Ιερά Μονή ονομάζεται Ολυμπιώτισσα. Την ονομασία την οφείλει στην εικόνα της Παναγίας που μεταφέρθηκε από ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι της Καρυάς, στους πρόποδες του Ολύμπου».

Μετά την Ελασσόνα σειρά είχε η ιστορική Τσαριτάνη. Εκεί ο συνταξιούχος δάσκαλος Βαθράκης Θάνος ξενάγησε τη ΣΤ΄ τάξη στον χώρο και στον χρόνο. Ιδιαίτερη εμπειρία για όλους ήταν η πεζοπορία σε δασικό μονοπάτι της Τσαριτσάνης.

«Η Τσαριτσάνη είναι ημιορεινή κωμόπολη του νομού Λαρίσης. Στην Τσαριτσάνη σώζονται παραδοσιακά αρχοντικά, δείγματα της άνθησης που γνώρισε η κωμόπολη στα χρόνια της τουρκοκρατίας. Έφτασε στη μεγαλύτερη ακμή της κατά τον 17ο αι. και 18 αι., με την ανάπτυξη της βιοτεχνίας χρωστικών ουσιών, μεταξωτών και ερυθρών νημάτων, τα οποία πωλούνταν στις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης. Στην περιοχή υπήρχε ελληνική σχολή πανελλήνιας φήμης, στην οποία δίδασκαν ονομαστοί λόγιοι, μεταξύ των οποίων ο Κωνσταντίνος Οικονόμος ο εξ Οικονόμων, ενώ στο σχολείο φοίτησε και ο αγωνιστής του 1821 Χριστόφορος Περραιβός. Στις αρχές του 19ου αι. η κωμόπολη άρχισε να παρακμάζει, όπως και τα Αμπελάκια εξαιτίας της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής βιομηχανίας χρωμάτων, ενώ παράλληλα δοκιμάστηκε από τις λεηλασίες των Τουρκοαλβανών του Αλή πασά και ο πληθυσμός της αποδεκατίστηκε από φοβερή πανώλη (1813)».

Πολιτιστική διαδρομή της ΣΤ΄ τάξης στην πόλη...

Tην Τετάρτη 20/2/2019 η Στ΄ τάξη του Σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη-πολιτιστική διαδρομή στον Βόλο. Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να δουν τα γλυπτά της Πλατείας Ρήγα Φεραίου και να γνωρίσουν με ποια ιστορικά γεγονότα συνδέονται.. Στη συνέχεια ο περίπατος συνεχίστηκε μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό Βόλου και κατέληξε στο Κτήριο Σπίρερ, όπου ο ιστορικός Γιάννης Κουτής μέσα από φωτογραφίες παρουσίασε την ιστορία της πόλης μας.

Η εκπαιδευτική διαδρομή τελείωσε με επίσκεψη στη Συναγωγή των Εβραίων. Εκεί έγινε ξενάγηση των μαθητών στους χώρους και αναφορά για τη θρησκευτική ζωή των Εβραίων: «Η Ιερά συναγωγή λειτουργεί κάθε Παρασκευή βράδυ με πολύ μεγάλη συμμετοχή που συμβάλλει τόσο στην τόνωση της θρησκευτικής ζωής όσο και στη συσπείρωση των μελών μας. Λειτουργεί επίσης όλες τις γιορτές του εβραϊκού έτους  Ρως Ασανά, Κιπούρ, Σουκώτ, Χανουκά, Πουρίμ, Πέσαχ, Ημέρα Μνήμης της ΣΟΑ, Γιομ Αατσμαούτ, Σαβουώτ».

Στα Χάνια Πηλίου

Την Τρίτη 12/2/2019, οι μαθητές/τριες της Ε1΄, της ΣΤ1΄ και της ΣΤ2΄ υλοποίησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χιονονιφάδα», στο χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου, στα Χάνια.

Το πρόγραμμα προέβλεπε τη δωρεάν μεταφορά των παιδιών στο χιονοδρομικό κέντρο. Στο τέλος της δράσης όλα τα παιδιά αξιολογήθηκαν από ειδικευμένους προπονητές και παρέλαβαν το διαβατήριο τους στην χιονοδρομία με 1, 2 ή 3 χιονονιφάδες ανάλογα με το επίπεδο τους.

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία μάθησης και εξοικείωσης με το βουνό των Κενταύρων για τους μαθητές/τριες.

Σύνδεση με Facebook

Επισκέπτες

51301
Σήμερα :Σήμερα :14
Εβδομάδας :Εβδομάδας :9
Συνολικά :Συνολικά :51301
Χρήστες on-line 1

Ημερομηνία & Ώρα

Monday, 10 Μάιος 2021

Ο καιρός στην πόλη μας

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Σερφάρετε με ασφάλεια