Είσοδος Χρηστών

Διαδραστικά Βιβλία

Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Υπουργείο Παιδείας

Σχολικά Νέα

UNICEF

Δράσεις UNICEF

Παρά την δύσκολη περίοδο που διανύει η UNICEF-ΕΛΛΑΣ, μας διαβεβαίωσαν ότι οι σχολικές δράσεις με επίκεντρο τον ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ με θέμα: «ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» συνεχίζουν να είναι σε εξέλιξη. Το σχολείο μας με χαρά συμμετέχει στον διαγωνισμό με εμψυχώτρια και συντονίστρια την καθηγήτρια της αγγλικής γλώσσας κυρία Μάτα.

  • Το τμήμα της Πέμπτης τάξης Ε1 δημιούργησε το ευφάνταστο παιδικό βιβλίο EQUAL RIGHTS” («IΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ») στο οποίο συναντούμε αδερφάκια από 3 διαφορετικές ηπείρους, στον χώρο τους, τα οποία με την βοήθεια της έξυπνης ταινίας velcro μπορούν να «αλλάξουν» σπίτια ώστε να γνωρίσουν την καθημερινότητα καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άλλα παιδιά στις άλλες χώρες!
  • Το τμήμα Ε2 δημιούργησε ένα πρωτότυπο σε εμφάνιση και χρήση παιδικό βιβλίο με τίτλο : CITIZENS of 1 PLANET μέσα στο οποίο 3 παιδιά διαφορετικής καταγωγής (ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ) τα οποία ζουν στον Βόλο και φοιτούν στο σχολείο μας ανακαλύπτουν τα κοινά τους σημεία καθώς συνειδητοποιούν ότι εφόσον ο Βόλος βρίσκεται στην Ελλάδα, η Ελλάδα βρίσκεται στην Ευρώπη και η Ευρώπη βρίσκεται στον Πλανήτη άρα ΌΛΟΙ ανήκουμε στον ίδιο πλανήτη σαν ίσοι πολίτες, καλοί γείτονες και φίλοι.

Η συμμετοχή του σχολείου μας στον διαγωνισμό ενθουσίασε τους μαθητές μας, όχι για την προσμονή ενός επαίνου ή βραβείου, τα οποία είναι αμφίβολο αν θα δοθούν στα σχολεία που διαγωνίστηκαν (λόγω της παρούσας κατάστασης της UNICEF-ΕΛΛΑΣ)  αλλά κυρίως για την χαρά της εμπειρίας! Αναμένουμε νεότερα όσον αφορά στο αν θα ακολουθήσει -τελικά- έκθεση των έργων και βράβευση των καλύτερων από ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, αποτελούμενη από ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών και με την συμμετοχή του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ( στα μέσα Νοεμβρίου).

Σύνδεση με Facebook

Επισκέπτες

50235
Σήμερα :Σήμερα :31
Εβδομάδας :Εβδομάδας :254
Συνολικά :Συνολικά :50235
Χρήστες on-line 3

Ημερομηνία & Ώρα

Saturday, 17 Απρίλιος 2021

Ο καιρός στην πόλη μας

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Σερφάρετε με ασφάλεια