Είσοδος Χρηστών

Διαδραστικά Βιβλία

Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Υπουργείο Παιδείας

Σχολικά Νέα

Σχολική Βιβλιοθήκη

Τι νέα, Σελιδοφάγοι; Τεύχος 5ο

Αγαπητοί γονείς και παιδιά,

Το 5ο τεύχος της εφημερίδας μας " Τι νέα, Σελιδοφάγοι;" είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Εθνική μας Παλιγγενεσία.

Όλοι μας ετοιμάσαμε το τεύχος με ιδιαίτερη φροντίδα και υπευθυνότητα, καθώς μας ενδιαφέρει τα παιδιά  αλλά και εσείς να διαβάζετε κείμενα προσεγμένα και ποιοτικά. Ελπίζω να τη διαβάσετε και εσείς και τα παιδιά σας και γιατί όχι και οι παππούδες και οι γιαγιάδες.  Μόλις το σχολείο θα ανοίξει, θα διανεμηθεί σε όλους τους μαθητές σε ασπρόμαυρη όμως έκδοση .

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάγνωση!

Οι Σελιδοφάγοι

 
 

Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

 
Αγαπητά μας παιδιά, 
 
Στις 2 Απριλίου είναι η Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου αλλά και η μέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Καλές οι παγκόσμιες ημέρες αλλά  ξέρω πολύ καλά ότι εσείς στο σχολείο μας γιορτάζετε το βιβλίο κάθε μέρα. Ήδη ξέρετε ότι το βιβλίο είναι ένας καλός φίλος που μας παίρνει από το χέρι και μας ανοίγει δρόμους για φανταστικά ταξίδια. Ο αείμνηστος Παντελής Καλιότσος έλεγε ότι : "Όποιος διαβάζει πολλαπλασιάζει τον εαυτό του, αφού ζει τις ζωές πολλών ανθρώπων."

Εμείς,  οι υπεύθυνες της σχολικής βιβλιοθήκης σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και Καλά Διαβάσματα!

 

Τα νέα της σχολικής βιβλιοθήκης μας

Αγαπητοί γονείς,

Να σας ενημερώσω ότι όσο είναι κλειστό το σχολείο για τηλεκπαίδευση, θα μπορείτε κάθε Τετάρτη 12.30- 14.30 μ.μ να επισκέπτεστε τη βιβλιοθήκη για επιστροφή των βιβλίων των παιδιών και δανεισμό καινούριων. Ακόμη μπορείτε να δανειστείτε βιβλία με θέμα την Ελληνική Επανάσταση που μπορείτε να τα διαβάσετε μαζί με τα παιδιά.

 

Με εκτίμηση

Ιωάννα Γεωργάκη- Υπεύθυνη σχολικής Βιβλιοθήκης

DSCN8804

Σχολική Βιβλιοθήκη

Ανακοίνωση

Σας ενημερώνουμε ότι η Σχολική Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας δεν θα λειτουργεί μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και παρακαλούνται τα παιδιά που έχουν δανειστεί βιβλία να μεριμνήσουν ώστε να επιστραφούν μέχρι στις 17 Ιουνίου 2020. Σε περίπτωση που κάποιο παιδί δεν θα μπορέσει να είναι στο σχολείο το διάστημα αυτό, παρακαλούνται οι γονείς των παιδιών να επικοινωνήσουν με το σχολείο για την επιστροφή των βιβλίων.

6ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας Βόλου

Βιβλιοδρομίες 2020 : «Εμείς… οι Άλλοι»

Για τις ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2020 επιλέχθηκε η θεματική ενότητα «Εμείς…οι Άλλοι», προκειμένου η ατομική και ομαδική συμμετοχή να οδηγήσουν τους μικρούς Βιβλιοδρόμους στην κατανόηση της ύψιστης τέχνης της ζωής, στο σχετίζεσθαι, στο ξεκλείδωμα των σχέσεών μας με τους άλλους, μέσα από έννοιες όπως η φιλαλληλία, η αλληλοβοήθεια, η αλληλεγγύη, η κατανόηση και ο σεβασμός για τον διπλανό μας. Με όχημα την μαγεία της λογοτεχνίας θα οδηγηθούν σε δημιουργικές περιπέτειες, σε περιπλανήσεις γνώσης και φαντασίας, αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες. Οι τίτλοι των βιβλίων παρουσιάζονται στους καταλόγους που ακολουθούν:Για τις ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2020 επιλέχθηκε η θεματική ενότητα «Εμείς…οι Άλλοι», προκειμένου η ατομική και ομαδική συμμετοχή να οδηγήσουν τους μικρούς Βιβλιοδρόμους στην κατανόηση της ύψιστης τέχνης της ζωής, στο σχετίζεσθαι, στο ξεκλείδωμα των σχέσεών μας με τους άλλους, μέσα από έννοιες όπως η φιλαλληλία, η αλληλοβοήθεια, η αλληλεγγύη, η κατανόηση και ο σεβασμός για τον διπλανό μας. Με όχημα την μαγεία της λογοτεχνίας θα οδηγηθούν σε δημιουργικές περιπέτειες, σε περιπλανήσεις γνώσης και φαντασίας, αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες. Οι τίτλοι των βιβλίων παρουσιάζονται στους καταλόγους που ακολουθούν:


Βιβλία Δ΄τάξης: Η Ορτανσία φυλάει καλά τα μυστικά.Χ. Φραγκεσκάκη, Εκδ. ΚέδροςΠρίγκηπας σημαίνει Αμίρ, Άννα Κοντολέων, ΠατάκηςΌ κάβουρας και το στρατιωτάκι, Δομνίκη  Καράντζιου, Εκδ. ΛιβάνηΤο ταξίδι των παπουτσιών, Μαριάννα Τεγογιάννη, Εκδ. Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

Βιβλία Ε΄Τάξης: Η πυξίδα δε δείχνει πάντα το Βορρά, Α. Σέργης, Εκδ. ΨυχογιόςΈνα σακί μαλλιά, Παντελής Καλιότσος, ΠατάκηςΔεν είμαι τέρας σου λέω! Παναγιώτα Πλήση, ΚέδροςΣιλουανή, Θοδωρής Παπαίωάννου, Εκδ. Ίκαρος

Βιβλία Στ΄τάξης: Είμαι πρόσφυγας από της Κερύνεια, Νεκτάριος Στελλάκης, ΚαλειδοσκόπιοΤο αγόρι στο θεωρείο, Αγγελική Δαρλάση, ΜεταίχμιοΙβάν και Πρίγκηπας , Θεοδώρα Λούφα- Τζοάννου, Εκδ. ΆγκυραΗ απίστευτη κούρσα της Φατίμα Μπραϊμι, Γίργκεν Μπανσέρους

Απαραίτητα στοιχεία για τη δήλωση συμμετοχής:κατάλογος
Όνομα
Επίθετο
Όνομα Πατρός
Ημερομηνία Γέννησης:
Διεύθυνση κατοικίας:
Τηλέφωνο σταθ:
Τηλέφωνο κινητό:
E mail:

ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Τη σχολική χρονιά 2017-2018 η σχολική βιβλιοθήκη εμπλουτίστηκε με την αγορά βιβλίων αξίας 160 ευρώ. Το ποσό μαζεύτηκε από τις εξής δράσεις: Την παρασκευή και πώληση γλυκού νεράντζι, την 21η έκθεση βιβλίου και που πουλήσαμε λαζαράκια για το Πάσχα. Ευχαριστούμε τους γονείς και τους μαθητές μας για την υποστήριξη.

Τα καινούρια βιβλία είναι:

 • Φόντο σε διπλό καθρέφτη, της Ελένης Δικαίου
 • Ο γάμος του Κοντοπίθαρου, της Σοφίας Νέμα
 • Ιστορίες που δεν ξεχνιούνται, της Λότης Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου
 • Το μακρινό βασίλειο του κυρίου Σκα, της Γιολάντα Πατεράκη
 • Ο μάγος Πότε- Πότε και το χαμένο Ποτέ, της Λίνας Μουσιώνη
 • Τα μαγικά χέρια του τσαγκαράκου, της Μαριέττας Κοντού
 • Τα σκυλιά του Αγίου Βερνάρδου, της Γαλάτειας Γρηγοριάδου – Σουρέλη
 • Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή, του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη
 • Ο κλέφτης των εφημερίδων, του Γκίντερ Μπανσέρους
 • Η πίπα του Σέρλοκ, του Γκίντερ Μπανσέρους.
 • Ο Κώδικας της Λέρου, του Κώστα Στοφόρου

Η επιλογή των παραπάνω έγινε από τους Σελιδοφάγους.

 • Κασσάνδρα, η μάντισσα της Τροίας, της Λίτσας Ψαραύτη
 • Η συντροφιά της φωτιάς, της Μάνιας Καπλάνογλου
 • Η κυρία Κλο-Κλο, της Ζωρζ Σαρή
 • Εγώ στην απαίρεση είμαι κι ο πρώτος, της Άννας Κωσταλλά
 • Η ελαφίνα της Κερύνειας, της Μαρίας Αγγελίδου
 • Το χρυσό μολύβι, του Γιώργου Λεμπέση
 • Η ώρα είναι εκατό, της Λώρης Κέζα
 • Οι γενναίοι του Μαραθώνα, του Θάνου Κονδύλη
 • Τριγωνοψαρούλης, οι μεγάλες περιπέτειες, του Βαγγέλη Ηλιόπουλου
 • Η Συμμορία των πέντε, της Αντιγόνης Σδρόλια
 • Τα φαντασματάκια της γυάλινης αυλής, της Ελένης Δικαίου

Οι υπεύθυνες της Σχολικής Βιβλιοθήκης

 vivlio

Αξιοποίηση της νέας Σχολικής Βιβλιοθήκης από το Β΄2

Την Πέμπτη 23-2-2017 με τα παιδιά του τμήματος κατεβήκαμε στη βιβλιοθήκη και αναζητήσαμε στην εγκυκλοπαίδεια «ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ» πληροφορίες για ζώα στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης. Είδαμε ότι στην εγκυκλοπαίδεια όπως και στα λεξικά τα θέματα είναι σε αλφαβητική σειρά. Τα παιδιά έκαναν μία πρώτη απόπειρα να γράψουν εργασία βασιζόμενα σε γραπτή πηγή, Διάβασαν και αξιολόγησαν τις πληροφορίες, Ήταν μια θετική εμπειρία. Δε βλέπουν την ώρα να ξαναβρεθούν στο φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης.

Ηλεκτρονική Διαχείριση Βιβλιοθήκης

Με τη βοήθεια των μαθητών του ολοημέρου ολοκληρώθηκε η εισαγωγή όλων των τίτλων βιβλίων της Σχολικής Βιβλιοθήκης (1.186 βιβλία) στην εφαρμογή Διαχείρισης Βιβλιοθήκης. Έτσι αυτοματοποιήθηκε η διαδικασία δανεισμού και θα γίνεται πλέον με τη βοήθεια υπολογιστή. Ευχαριστούμε τους μαθητές : Κλέϊβι Ισούφι, Θανάση Δαΐμων, Χριστίνα Κατσιλούλη, Δημοσθένη Κατσιλούλη, Βασιλική Καλυβιώτη, Εβελίνα Σγούρα και Βασίλη Καλόγηρο.

1622 new

 

LIB FOTO

 

 

Νέες «αφίξεις» βιβλίων στη σχολική μας βιβλιοθήκη

Από τα πρώτα έσοδα της πώλησης του γλυκού που παρασκευάστηκε με νεράντζια από το σχολικό μας κήπο, αγοράστηκαν τα εξής βιβλία:

Το βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση, εκδ. Μεταίχμιο, «Όταν έφυγαν τ’αγάλματα». Μία ανθρώπινη αντιπολεμική ιστορία για τη φιλία και την ανάγκη διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, βασισμένη στην πραγματική ιστορία της απόκρυψης των αρχαιοτήτων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου τον καιρό του ελληνοϊταλικού πολέμου.

 new books

«Ένας ήρωας με πέταλα» της Ελένης Δικαίου. Η ιστορία μιας αταίριαστης παρέας, δύο γαιδάρων και μιας νεαρής φοράδας ενάντια σε όλους όσους τα απειλούν, στους ανθρώπους που αποφασίζουν να θανατώσουν τα ζώα μην αντέχοντας το βάρος τους, των αγριμιών και των κινδύνων του άγνωστου δάσους.

«Ο Θεός αγαπά πουλιά» της Αγγελικής Βαρελλά. Ένας τραυματισμένος πελαργός σε μια γειτονιά της Αθήνας γίνεται σύμβολο στοργής και συνεργασίας ανάμεσα στα παιδιά ενός γειτονικού σχολείου και στους ηλικιωμένους του γειτονικού γηροκομείου.

«Το σακούλι με τα ψέματα» της Λίτσας Ψαραύτη ( Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών). Τρία παραμύθια που μιλούν για όνειρα και περιπέτειες και για την αγάπη και την καλοσύνη ανάμεσα στα ζώα και τους ανθρώπους.

«Μια παράξενη μέρα» της Αγγελικής Βαρελλά. Η φύση «κάνει πλάκα» στους ανθρώπους. Τα ζώα παίρνουν τη θέση των ανθρώπων, για να τους κάνουν να σκεφτούν και να προβληματιστούν.

Σύνδεση με Facebook

Επισκέπτες

51300
Σήμερα :Σήμερα :13
Εβδομάδας :Εβδομάδας :8
Συνολικά :Συνολικά :51300
Χρήστες on-line 5

Ημερομηνία & Ώρα

Monday, 10 Μάιος 2021

Ο καιρός στην πόλη μας

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Σερφάρετε με ασφάλεια