Είσοδος Χρηστών

Διαδραστικά Βιβλία

Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Υπουργείο Παιδείας

Σχολικά Νέα

Τεχνολογία

Ψηφιακές αφηγήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) οι μαθητές δημιούργησαν μικρές ιστοριούλες με οικολογικό μήνυμα με το διαδικτυακό εργαλείο  ToonDoo. Δείτε τις εργασίες σε μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου :

Ημερολόγια για τους μαθητές Ε και ΣΤ τάξης

Στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής, οι μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης δημιούργησαν τα Ημερολόγια της τάξης τους για το σχολικό έτος 2017-18, σε μια συνθετική εργασία κατά την οποία αξιοποίησαν αρκετές ψηφιακές δεξιότητες όπως επεξεργασία κειμένου, επεξεργασία εικόνας, ψηφιοποίηση ζωγραφιάς.

Το αποτέλεσμα της εργασίας τους εκτυπώθηκε και διανεμήθηκε ως αναμνηστικό τάξης εν όψιν της νέας χρονιάς.

Οι μαθητές του Δ΄2 σταματούν τον εκφοβισμό

Οι μαθητές του Δ΄2 μετά από το διάβασμα βιβλίου σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό, έγραψαν τα συνθήματά τους για να σταμτήσουν τα παιδιά αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο και τα έφτιαξαν ένα βιβλίο κόμικς με τη χρήση κατάλληλου online λογισμικού στο εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου μας. Δείτε τα αποτελέσματα :

 

Η Ώρα του Κώδικα

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού οι μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄ενημερώθηκαν για τη χρήση του κώδικα (προγραμμάτων) στις σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές και δοκίμασαν να δημιουργήσουν τα δικά τους «προγραμματάκια» μέσω της διαδραστικής ιστοσελίδας: Η Ώρα του Κώδικα

Υποκατηγορίες

Σύνδεση με Facebook

Επισκέπτες

50235
Σήμερα :Σήμερα :31
Εβδομάδας :Εβδομάδας :254
Συνολικά :Συνολικά :50235
Χρήστες on-line 2

Ημερομηνία & Ώρα

Saturday, 17 Απρίλιος 2021

Ο καιρός στην πόλη μας

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Σερφάρετε με ασφάλεια