Είσοδος Χρηστών

Διαδραστικά Βιβλία

Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Υπουργείο Παιδείας

Σχολικά Νέα

Υγεία - Διατροφή

Οδηγίες για τους μαθητές & τις μαθήτριες

school background clipart

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάς!

Προστάτευσε τον εαυτό σου και το σχολείο σου

  • Να βήχεις ή να φτερνίζεσαι στον αγκώνα σου ή σε χαρτομάντιλο, το οποίο θα πετάς αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.
  • Να μην βάζεις τα χέρια σου στο στόμα, στη μύτη ή στα μάτια σου.
  • Να πλένεις συχνά τα χέρια σου με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας. Αν δεν υπάρχει σαπούνι και νερό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.
  • Να μην ανταλλάσσεις αντικείμενα (όπως στυλό, μολύβι, γόμα, κινητό τηλέφωνο, χαρτονομίσματα, κέρματα κλπ) με τους συμμαθητές σου.
  • Να κρατάς απόσταση 1,5 μ. με τους συμμαθητές σου μέσα στην τάξη και στους άλλους χώρους του σχολείου, καθώς και με τους φίλους και γνωστούς σου έξω από το σχολείο.
  • Σε περίπτωση που εμφανίσεις πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή να ενημερώσεις άμεσα τους γονείς/κηδεμόνες σου ή τον δάσκαλό σου και να μείνεις σπίτι μέχρι να νιώσεις τελείως καλά.
  • YX poster 2

Επίσκεψη Παιδιάτρου

Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με την παιδίατρο κα Γούση Κ. είχαν οι μαθητές της έκτης τάξης του σχολείου μας. Συζήτησαν για το αναπαραγωγικό σύστημα και θέματα που τους απασχολούσαν σχετικά με την εφηβεία. Ευχαριστούμε πολύ την κα Γούση Κ. για την άμεση ανταπόκρισή της στο κάλεσμά μας.

 

Πρώτες βοήθειες για παιδιά

«Πρώτες βοήθειες για παιδιά» με τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης

στις 11/11/2019 και 25/11/2019

Ένα μάθημα διαφορετικό έγινε στο σχολείο μας από τους νοσηλευτές του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου. Πρώτες βοήθειες, ΚΑΡΠΑ, θέση ανάνηψης, λαβή Χάιμλιχ. Οι μαθητές μας με βιωματικό τρόπο έμαθαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μας δόθηκε να αποκτήσουμε πολύτιμες γνώσεις!

Οι εκπ/κοι Κανελλόπουλος Αναστάσιος, Παυλίδου Βάια

 

 

Συμμετοχή στον 1ο ετήσιο διαγωνισμό μαγειρικής για παιδιά

Μικροί σεφ με έμπνευση και ταλέντο, ηλικίας 5 έως 12 ετών συμμετείχαν στον 1ο διαγωνισμό μαγειρικής για παιδιά, που πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, στο Συνεδριακό κέντρο της Μητρόπολης στα Μελισσάτικα, με βασικό κριτή την Βέφα Αλεξιάδου. Οι διοργανωτές επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στην «εθνική μαγείρισσα», η οποία, με την σειρά της, αναφέρθηκε στην πατρίδα της, τον Βόλο, την πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Η διάσημη σεφ παρακολούθησε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την προσπάθεια των παιδιών, ενώ υπογράμμισε, παράλληλα, την αξία της σωστής διατροφής, με πρωταγωνιστές τα προϊόντα της Ελληνικής γης, που χαρίζουν υγεία και ευεξία. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όταν είμαστε κοντά στα παιδιά, γινόμαστε κι εμείς παιδιά» και προσέθεσε ότι «χρειάζονται πολλά σκαλοπάτια προκειμένου να γίνει κάποιος σεφ κι όταν ξεκινάει ένα παιδί, πρέπει να πατήσει από το πρώτο σκαλί, για να φτάσει βήμα – βήμα στην κορυφή». Η ίδια δεν παρέλειψε, εξάλλου, να αναφερθεί στην Ελληνική κουζίνα, που είναι νόστιμη και υγιεινή. «Στην Ελληνική κουζίνα, είπε, ακόμη και το κρέας το μαγειρεύουμε με λαχανικά που παράγει η Ελληνική γη και αυτός είναι ο σωστός τρόπος».

Συμμετείχαν στον διαγωνισμό από τη ΣΤ΄1 τάξη: Αικατερίνη – Ειρήνη Αλεξίου, Γλυκερία – Μαρία Επιφανείου, Βασίλειος Καλόγηρος και Αικατερίνη Καρακοντάκη.

Τα παιδιά φόρεσαν με πολύ χαρά τα καπελάκια με το όνομά τους και παρασκεύασαν γλυκές και αλμυρές λιχουδιές, εμπνευσμένες από το Πήλιο, τις οποίες δοκίμασαν οι κριτές Βέφα Αλεξιάδου, Γεώργιος Φλέρης, Αθανάσιος Μεταφτσής, Στελίνα Σεφέρη και Στέφανος Σλαβίδης.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση, που φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό, διοργανώθηκε από τον φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και  Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», στο πλαίσιο του θεματικού έτους πολιτισμού, με θέμα: «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων», σε συνεργασία με το Boutique Training Center, το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ  Ι.Ε.Κ.  Γιάτσος  και άλλες επιχειρήσεις και φορείς της Μαγνησίας.  Αναφερόμενος στη σημασία της διοργάνωσης, ο Δημήτρης Τσουτσουλάκης, εκπαιδευτής ενηλίκων και διευθυντής επισιτισμού, επεσήμανε ότι «μας ενδιαφέρει πρωτίστως τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στην υγιεινή διατροφή και παράλληλα να αναπτύξουμε τις δεξιότητές τους». Μιλώντας εκ μέρους της «Μαγνήτων κιβωτού», ο Αντώνης Πλαγεράς, ταμίας στο ΔΣ, επεσήμανε, αντίστοιχα,  ότι «είναι σημαντικό να μάθουν τα παιδιά τις παραδοσιακές γεύσεις και τους  σωστούς τρόπους παρασκευής του φαγητού».

Τα παιδιά συμμετείχαν με πολύ χαρά, ενώ ως επωδός της, επιτυχημένης διοργάνωσης, καταγράφεται η δήλωση της 11χρονης Κατερίνας Καρακοντάκη, μαθήτριας του 6ου δημοτικού σχολείου Νέας Ιωνίας, η οποία ανέφερε ότι συμμετείχε, για να δοκιμάσει «πως είναι να μαγειρεύεις, συμμετέχοντας σε ένα διαγωνισμό». (Από την εφημερίδα «Ταχυδρόμος»).

Ενημέρωση των μαθητών της ΣΤ΄για το αναπαραγωγικό σύστημα

Ενημέρωση των μαθητών για τη δομή και τη λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος των δυο φύλων, τη γονιμοποίηση και την ανάπτυξη του εμβρύου και τις αλλαγές του σώματος στην εφηβεία από τον Dr. Χαρίτο Γεώργιο.

Σύνδεση με Facebook

Επισκέπτες

50239
Σήμερα :Σήμερα :35
Εβδομάδας :Εβδομάδας :258
Συνολικά :Συνολικά :50239
Χρήστες on-line 2

Ημερομηνία & Ώρα

Saturday, 17 Απρίλιος 2021

Ο καιρός στην πόλη μας

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Σερφάρετε με ασφάλεια