Είσοδος Χρηστών

Διαδραστικά Βιβλία

Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Υπουργείο Παιδείας

Σχολικά Νέα

Σχολικός Κήπος

Νέα του κήπου μας

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Κων/νο Μπασδάνη, γονέα μαθητών του σχολείου μας για τα ωραία λουλούδια που μας προσέφερε για άλλη μια φορά προκειμένου να ομορφύνουμε τα παρτέρια μας. Επίσης, να ευχαριστήσουμε τον κ. Βαγγέλη Πλιάκα που ήρθε και κλάδεψε την ελιά μας, ξεβοτάνισε και έσκαψε ένα σημαντικό τμήμα της επέκτασης που κάναμε στον κήπο μας προκειμένου να ετοιμαστεί για το φύτεμα της πατάτας.

Με μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας προχωρήσαμε στο φύτεμα της πατάτας. Αρχικά δόθηκαν στα παιδιά οι οδηγίες φυτέματος και αυτά κλήθηκαν να τις εφαρμόσουν. Ας δούμε πώς τους φάνηκε αυτή η εμπειρία. Ο λόγος στα παιδιά:

«Μου φάνηκε καταπληκτικό, γιατί κάθε λεπτό φαινόταν σαν δευτερόλεπτο, δηλαδή δεν ήθελα να τελειώσουμε. Αρχίσαμε να φυτεύουμε τις πατάτες στο χώμα που είχαμε ετοιμάσει από πριν…. Αυτό το γεγονός θα μου μείνει αξέχαστο. Ανυπομονώ πότε θα γίνουν οι πατάτες για να φάω και είμαι σίγουρος ότι θα είναι ωραίες».

Βαλάντης Στολίδης, μαθητής της Ε΄τάξης

«Πρώτα φυτέψαμε τις πατάτες. Οι δύο πατάτες είχαν μεταξύ τους διαφορά 30 εκ., δηλαδή ανά 30 εκ. ανοίγαμε γούρνα και βάζαμε μέσα τις πατάτες. Για να μη μετράμε συνέχεια 30 εκ., βάλαμε το μέτρο στα 1,5 μ. και ανά 30 εκ. σημαδέψαμε πού έπρεπε να ανοίξουμε τις γούρνες. Και έτσι περάσαμε τις δύο τελευταίες ώρες στο σχολείο».

Θοδωρής Τζιώρτζης, μαθητής της Δ΄τάξης

«Όλοι είχαμε να κάνουμε από μια δουλειά. Εγώ σκάλιζα και ο φίλος μου έβαζε τις πατάτες στις λακκουβίτσες που είχα σκάψει εγώ. Αφού τελειώσαμε με τις πατάτες, φυτέψαμε λουλούδια».

Φωκίων Γεωργαντζής, μαθητής  της Δ΄τάξης

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα: Αγαπώ το περιβάλλον μου

                         ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας με τη συνδρομή των υπεύθυνων εκπαιδευτικών του προγράμματος παρασκεύασε κρεμμυδοκεφτέδες, ελιόψωμο και μαρουλοσαλάτα. Οι πρώτες ύλες προήλθαν από τον λαχανόκηπο του σχολείου μας. Μαθητές την προηγούμενη μέρα συνέλεξαν τα ώριμα λαχανικά. Το πρωί της Τετάρτης μαθήτριες έπλυναν και στη συνέχεια έκοψαν τα λαχανικά. Έπειτα άλλα μέλη της ομάδας διάβασαν και εκτέλεσαν τις συνταγές. Στο τέλος στρώθηκε ένα τραπέζι γεμάτο αγάπη και προσφορά. Μυρωδιές της φύσης γέμισαν το σχολείο. Έγιναν κάλεσμα που έφερε στην αίθουσα εκδηλώσεων σχεδόν όλο το σχολείο.

Παρουσίαση Προγράμματος «Ο Σχολικός μας Κήπος»

Στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος «Ο Σχολικός μας Κήπος» που υλοποιήθηκε το Σχολικό Έτος 2015-16 από τους μαθητές του Γ΄2, με τη συμμετοχή μαθητών των τμημάτων Δ΄1, Δ΄2, Ε, ΣΤ΄και τη συνδρομή των εκπαιδευτικών Μαρίας Μακρογιάννη, Ιωάννας Γεωργάκη, Τριανταφυλλιάς Βαλασσά και του διευθυντή Υδραίου Ιωάννη, δημιουργήθηκε το παρακάτω βίντεο που συνοψίζει τους στόχους και τις δραστηριότητες του προγράμματος :

 

Καλλωπισμός της αυλής μας με τη βοήθεια του ΕΕΕΕΚ Βόλου

Για άλλη μια φορά το σχολείο μας είχε τη χαρά να υποδεχτεί τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Βόλου (Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) και συγκεκριμένα του τμήματος Γεωπονικής. Τα παιδιά μαζί με τους υπεύθυνους συνοδούς τους ήρθαν και περιποιήθηκαν τον κήπο μας κάνοντας έτσι και την πρακτική τους. Κλάδεψαν, ξεχορτάριασαν και φύτεψαν δέντρα . Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε για άλλη μια φορά ο επαγγελματισμός τους, η εργατικότητά τους και η αφοσίωση σ’ αυτό που κάνουν. Φίλοι μας, σας καλωσορίζουμε στο σχολείο μας και σας ευχαριστούμε για αυτή τη συνεργασία.

Συγκομιδή νερατζιών από το σχολικό μας κήπο

Μετά το μάζεμα των ελιών ήρθε η σειρά να ξεκουράσουμε από το βάρος τους τις νερατζιές. Όλο το χρόνο ετοίμαζαν τους καρπούς τους και τώρα ήρθε η ώρα να δεχτούμε την προσφορά τους.

Με τη βοήθεια του γυμναστή του σχολείου μας του κ. Κώστα τα παιδιά μάζεψαν τους ευωδιαστούς καρπούς. Ο στόχος διπλός:

  • Να σταματήσουν τα παιδιά να παίζουν με τα νεράτζια αφού θα αντιληφθούν τη χρησιμότητά τους.
  • Να φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού από το οποίο ένα μέρος θα κεράσουμε τα παιδιά και έτσι θα πειστούν πως αυτοί οι καρποί είναι χρήσιμοι, αφού είναι τροφή και όχι παιχνίδι.. Το υπόλοιπο θα διατεθεί στους γονείς ( bazaar), τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στον εμπλουτισμό της σχολικής βιβλιοθήκης.

 

Σύνδεση με Facebook

Επισκέπτες

50235
Σήμερα :Σήμερα :31
Εβδομάδας :Εβδομάδας :254
Συνολικά :Συνολικά :50235
Χρήστες on-line 3

Ημερομηνία & Ώρα

Saturday, 17 Απρίλιος 2021

Ο καιρός στην πόλη μας

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Σερφάρετε με ασφάλεια