Είσοδος Χρηστών

Διαδραστικά Βιβλία

Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Υπουργείο Παιδείας

Σχολικά Νέα

Εορτασμοί

Γιορτή Τριών Ιεραρχών 2021

Το σχολείο μας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ,τίμησε τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών με εκδηλώσεις μέσα στις σχολικές αίθουσες καθώς και με αρτοκλασία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην οποία συμμετείχε αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών λόγω covid-19.

 

Τιμούμε την 25η Μαρτίου...

Για μία ακόμη φορά τιμούμε τους προγόνους μας που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Μαζί με την εθνική επέτειο γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που συμβολικά ταυτίστηκε με την Επανάσταση του ’21 η οποία ξεκίνησε ένα μήνα νωρίτερα.

Το νόημα αυτής της ταύτισης είναι η θεϊκή ευλογία του Αγώνα των Ελλήνων για την Ελευθερία, η πίστη των ραγιάδων για το ποθούμενο, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ.

"Εμείς αν δεν είμεθα τρελοί δεν εκάναμε την επανάσταση" γράφει ο Κολοκοτρώνης και συνεχίζει «Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη και τα τρύπια τσαρούχια με τα σκουριασμένα καριοφίλια για να μας εμψυχώνουν. Λίγο είναι αυτό πατριώτες; Κι αν τα δισάκια και τα ταγάρια είναι άδεια, τι πειράζει; Σάμπως πότε ήταν γεμάτα;»

Η Επανάσταση του ’21 στάθηκε το πιο σημαντικό γεγονός της εποχής του γιατί απέδειξε ότι η αγωνιστικότητα, και η ισχυρή θέληση ενός λαού μπορούν ν’ αλλάξουν την ιστορική του μοίρα. Παρά τη διχόνοια και τα μελανά της σημεία, οι πρόγονοί μας Αγωνιστές μας παρέδωσαν ένα συμβόλαιο Ελευθερίας γραμμένο με το αίμα τους.

https://www.youtube.com/watch?v=2cTN8-zMzvs&fbclid=IwAR20sNV69vy8zccZTxo6dXCgYVVT0jaZBGp3MQhcrQBDomJEmyuAic89Scc

EllasEvgnomonousa

 

 

 

Γιορτή Τριών Ιεραρχών

ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

30 Ιανουαρίου 2020

Το σχολείο μας όπως κάθε χρόνο τιμά τους Τρεις Ιεράρχες, προστάτες των Γραμμάτων. Οι μαθητές/ήτριές μας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό της ενορίας Αγ. Νεκταρίου, όπου και τελέστηκε αρτοκλασία.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε γιορτή με υπεύθυνη την κα Γ. Στρούλιου και τη συμμετοχή των μαθητών του Ολοήμερου Προγράμματος και εκπαιδευτικών, οι οποίοι διάβασαν κείμενα των Αγίων Πατέρων.

Τη γιορτή παρακολούθησαν ο πατήρ Δημήτριος, ιερέας της ενορίας μας, η κα Μ. Καζανίδου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας, γονείς και μαθητές του σχολείου μας.

Καλή φώτιση σε όλους!

 

2020     2020

 

«Η αγάπη κάνει τη ψυχή ευρυχωρότερη από τον ουρανό», ώστε

να μπορεί να χωράει τους πάντες χωρίς διακρίσεις.

( M.G. 60 , 313 )

 

                                                                                    Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

 

 

Μάθετε να κάνετε το καλό. Η αρετή έχει ανάγκη από διδασκαλία.

(Ε.Π.Ε. 24 , 420 )

                                                                 

                                                                            Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

 

Για να τονίσει την άπειρη συγκατάβαση του Χριστού που

ήρθε στη γη για να συνομιλήσει με τον άνθρωπο , γράφει:

«Σκέψου από πού ήρθα και που συζητώ μαζί σου. Έχω για

θρόνο τον ουρανό και όμως στέκομαι στη γη και σου

μιλάω». ( M.G. 55 , 300 )

                                                                           Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

 

 

Είναι ωφέλιμη η άσκηση με τη σιωπή……

Με τη σιωπή μαθαίνει κανείς……

( M.G. 31 , 949 )

                                          Μέγας Βασίλειος

 

 

Οι χριστιανοί, σαν φως μέσα στον κόσμο φωτίζουν όσους τους

πλησιάζουν και είναι άθικτοι από την κακία , ώστε να γίνουν αυτό

που πρέπει ή να ελέγχουν αυτό που είναι…… ( M.G. 31 , 864Α )

 

                                                                                   Μέγας Βασίλειος

 

 

Καιρός προσευχής ας είναι ολόκληρη η ζωή. Από το στόμα σας

να βγαίνει μόνο καλός λόγος, που να είναι κατάλληλος να οικοδομεί

την ΠΙΣΤΗ. ( M.G. 31 , 1277 )

 

                 

                                                                                   Μέγας Βασίλειος

 

 

Ευσέβεια δε δεν είναι το να ομιλείτε συχνά δια τον Θεόν,

αλλά το να είσθεδιατεθειμένοι να σωπαίνετε περισσότερον.

( ΕΠΕ λόγος Γ ΄, 1 , 223 )

 

                                                                         Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

 

Όταν κάποια προσβολή καίει την ψυχή σου, φέρε στο νού

το Χριστό και τα χτυπήματα του.


Και πόσο μέρος απ' τις πληγές του Κυρίου είναι 
τούτα·

Κι αυτό θα είναι το νερό να σβήσεις τη λύπη σου.

                   

                                                                         Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος

 

 

Αν ήταν δυνατό να σχίσω την καρδιά μου και να σας τη δείξω ,

θα βλέπατε ότι όλοι σας χωράτε μέσα σε αυτή με πολύ άνεση.

( M.G. 55 , 300 )

                                               

                                                                        Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

 

 

ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ ( ΑΓΑΠΗ )

Ας γινόμαστε λοιπόν στοργικοί προς τους αδελφούς μας . Αυτό είναι η αρχή του δικού μας τρόπου ζωής, γνώρισμα, δηλαδή το να μη φροντίζουμε μόνο για τα δικά μας πράγματα και τις υποθέσεις , αλλά και τα μέλη μας τα διεστραμμένα και άρρωστα να τα διορθώνουμε και να τα θεραπεύουμε. Αυτό είναι δείγμα μέγιστο της πίστεως μας. Γιατί, λέγει ο Κύριος, «από αυτό θα γνωρίσουν όλοι οι άνθρωποι , ότι είστε μαθητές μου, αν έχετε αγάπη μεταξύ σας».
Την αγάπη δε τη γνήσια την αποδεικνύει όχι η συμμετοχή σε τραπέζια φαγητών, ούτε ο απλός χαιρετισμός ,ούτε τα κολακευτικά λόγια, αλλά το να διορθώσουμε τον πλησίον και να φροντίσουμε για το συμφέρον του, το να σηκώσουμε αυτόν που είναι πεσμένος, το να δώσουμε χέρι βοηθείας στον αμαρτωλό που παραμέλησε τη σωτηρία του και να επιζητούμε πριν από τα δικά μας αγαθά τα του πλησίον μας. Αυτό είναι δείγμα γνήσιας αγάπης.«Γιατί η αγάπη δε ζητάει τα δικά της συμφέροντα», αλλά πριν από τα δικά της φροντίζει για τα συμφέροντα του πλησίον, ώστε δια των άλλων να φροντίσει τα δικά της. Γιατί και εγώ τώρα απευθύνω τόσους πολλούς λόγους, όχι για μένα αλλά για σας. Κι εσείς λοιπόν, μην ακούτε μόνο για τον εαυτό σας αλλά και για τους άλλους που πρόκειται να παιδαγωγηθούν από εσάς . Γιατί το σώμα της εκκλησίας τρέφεται από τη συνέπεια και την αμοιβαία φροντίδα των μελών της.

 

 

Ευχές

Eyxes

15 Μαΐου - «Παγκόσμια ημέρα οικογένειας»

Με σύνθημα μας : "ENJOY LIFE TOGETHER" γιορτάζουμε την ΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ!

Μια χαριτωμένη δημιουργία των παιδιών στο πλαίσιο του μαθήματος της αγγλικής γλώσσας που διδάσκει το αγγλικό λεξιλόγιο (συγγένειες) αλλά παράλληλα προωθεί την ΑΓΑΠΗ & την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ανάμεσα σε όλα μέλη της οικογένειας.
Η 15 Μα'ϊ'ου ας μας υπενθυμίσει το αυτονόητο που τείνουμε να λησμονήσουμε: Κάθε άτομο στην οικογένεια έχει έναν ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ, ΔΙΑΚΡΙΤΟ και εξίσου ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ. ΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΖΙ με όλα τα τα μέλη της οικογένειάς μας, χωρίς Εγωισμούς, χωρίς Διενέξεις, χωρίς Πικρίες, χωρίς Ανταγωνισμούς, χωρίς Υποβαθμίσεις, αλλά με απέραντη και βαθιά ΑΓΑΠΗ!

Εκδήλωση για την επέτειο της Επανάστασης του 1821

Η ΣΤ΄ τάξη, την Παρασκευή 23/3/2018, με αφήγηση, θεατρικά, ποιήματα, τραγούδια και χορούς παρουσίασε τον αγώνα των Ελλήνων για ελευθερία μετά από μια δουλεία τετρακοσίων χρόνων. 

 Έπειτα από μια σκλαβιά που κράτησε 368 χρόνια, οι Έλληνες άρπαξαν τα άρματα αποφασισμένοι να πολεμήσουν ως το θάνατο για ν` αποχτήσουν την εθνική τους ελευθερία.

Ο αγώνας του εικοσιένα ήταν εθνικοαπελευθερωτικός. Ήταν όμως και αγώνας για μια καλύτερη ζωή.   Ο ιστορικός Πουκεβίλ γράφει:                                                                  

«Οι Έλληνες έχουν τους πιο μεγάλους εχθρούς ανάμεσά τους. Είναι οι κοτζαμπάσηδες, που κυλιούνται στα πόδια των Τούρκων και βασανίζουν σκληρά εκείνους που θα ‘πρεπε ν` αγαπάνε και να παρηγορούν».

Από τα πρώτα χρόνια της δουλείας οι Έλληνες δεν έπαψαν ποτέ να προσδοκούν και να ελπίζουν πως θα ξημέρωνε η μέρα της λευτεριάς. Στην αρχή, τις ελπίδες τους αυτές τις στήριξαν στους ξένους.

Οι προσδοκίες τους όμως διαψεύστηκαν. Η Γαλλική Επανάσταση, ενώ στην αρχή έκανε τους σκλαβωμένους Έλληνες ν` αποχτήσουν θάρρος, στο τέλος έσβησε τις ελπίδες τους. Την ίδια απογοήτευση ένιωσαν από τα αποτυχημένα επαναστατικά κινήματα, που έγιναν με την υποκίνηση της Ρωσίας, η οποία μετά την υπογραφή της συνθήκης του Κιουτσούκ – Καϊναρτζή, ξέχασε και τους Έλληνες και τις υποσχέσεις που είχε δώσει.

Οι Έλληνες μείνανε και πάλι σκλάβοι, αλλά έμαθαν τούτη δω τη μεγάλη αλήθεια: «Η λευτεριά δε χαρίζεται. Η λευτεριά καταχτιέται!»

           Η αρχή του αγώνα...

 • Στην Πελοπόννησο την 21η Μαρτίου, οι επαναστάτες κατέλαβαν τα Καλάβρυτα.
 • Στις 22 Μαρτίου ο Ανδρέας Λόντος ύψωσε τη σημαία της επανάστασης στη Βοστίτσα, το σημερινό Αίγιο.
 • Στις 23 Μαρτίου ο Παλαιών Πατρών Γερμανός στήνει στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου της Πάτρας μια κόκκινη σημαία με μαύρο σταυρό και ορκίζει τους αγωνιστές.
 • Την ίδια ημέρα ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, επικεφαλής πολλών άλλων αγωνιστών, απελευθέρωσαν την Καλαμάτα και κήρυξαν την επανάσταση στον ναό των Αγίων Αποστόλων.

        Η Επανάσταση στο Πήλιο

 • 10 του Απρίλη. Με κοινή συμφωνία στις εκκλησιές μετά το Χριστός Ανέστη οι Πηλιορείτες βροντοφώναξαν «Ελλάς Ανέστη».
 • Την 1η Μαΐου, συγκεντρώνονται αρκετοί φιλικοί στο σπίτι του Γιάννη Δήμου στις Μηλιές και εκεί ο Αρχιμανδρίτης Γαζής τους διαβάζει τις οδηγίες που είχε στείλει η Φιλική Εταιρεία και εύχεται την «Ανάσταση του Γένους». Στις 6 Μαΐου εφτά Υδραίικα και Τρικεριώτικα πλοία, με επικεφαλής τον καπετάνιο Αναστάσιο Τσαμαδό μπαίνουν στον Παγασητικό κόλπο. Ο κόσμος ενθουσιάζεται και ξεσηκώνεται.
 • Στις 7 Μαΐου 1821 ο Άνθιμος Γαζής υψώνει στην πλατεία των Μηλεών τη σημαία της Επανάστασης.
 • Ο οπλαρχηγός Κυριάκος Μπασδέκης την ίδια μέρα στη Ζαγορά συγκεντρώνει με άλλους οπλαρχηγούς τους αγωνιστές και κατευθύνεται προς τον Βόλο.
 • Στις 9 Μαΐου, όλα τα επαναστατικά σώματα του Πηλίου έχουν συγκεντρωθεί στο Βόλο. Επιτίθενται στο κάστρο του, όπου οι Τούρκοι είχαν κλειστεί θορυβημένοι. Η πολιορκία δεν πετυχαίνει.
 • Ο επαναστατικός στρατός μεταφέρεται στην περιοχή του Βελεστίνου.
 • Στα τέλη του ίδιου μήνα ο Δράμαλης πασάς της Λάρισας φθάνει με ισχυρές δυνάμεις στο Βελεστίνο. Σκορπά το ελληνικό στρατόπεδο και μετά τους πολιορκητές του κάστρου του Βόλου.
 • Ο Δράμαλης καίει χωριά του Πηλίου. Η επαναστατική φλόγα όμως, των συμπατριωτών μας δεν θα σβήσει….

Συντελεστές της εκδήλωσης:

Μαθητές & μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης και οι δάσκαλοί τους: Κανελλόπουλος Αναστάσιος, Σκούρας Γεώργιος & Τσιμπλούλης Γεράσιμος

Υπεύθυνη χορωδίας: Παπαβασιλείου Κατερίνα, μουσικός

Διδασκαλία χορών: Μπούρα Μαρία & Νάνου Ιφιγένεια, γυμνάστριες

Συζήτηση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η του Μάρτη καθιερώθηκε το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη μνήμη των εργατριών στα κλωστοϋφαντουργεία και ραφτάδικα της Νέας Υόρκης, που ξεσηκώθηκαν στις 8 του Μάρτη του 1857, για να διεκδικήσουν «δεκάωρη δουλειά, φωτεινές και υγιεινές αίθουσες εργασίας, ισομισθία με τους κλωστοϋφαντουργούς και τους ράφτες». Εκείνη την εποχή, οι γυναίκες εργάζονταν 16 ώρες τη μέρα και με μισθούς πολύ χαμηλότερους από εκείνους των κλωστοϋφαντουργών. Οι διαδηλώσεις αυτές πνίγηκαν στο αίμα. 

Με αφορμή την 8η Μάρτη, η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας, Ρίτσα Κωτή συζήτησε με τους μαθητές της Ε΄ τάξης για τις σύγχρονες διακρίσεις και τις ανισοτιμίες σε βάρος της γυναίκας.

Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών

Στις 30 Ιανουαρίου, ημέρα Τρίτη, τιμήσαμε τους Τρεις Ιεράρχες, με Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία στον Ι. Ναό Αγίου Νεκταρίου.

Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες του Ολοήμερου με την καθοδήγηση της δασκάλας τους , κας Γεωργίας Στρούλιου, παρουσίασαν  σε μαθητές και γονείς το έργο και τις νουθεσίες των Τριών Ιεραρχών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί Ζούκας Αθανάσιος και Μπίθα Όλγα.

Οι εόρτιες εκδηλώσεις έκλεισαν με το κόψιμο της βασιλόπιτας του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου μας. Το φλουρί της βασιλόπιτας κέρδισε η δασκάλα Χρυσάνθη Ζούπου.

Σύνδεση με Facebook

Επισκέπτες

51300
Σήμερα :Σήμερα :13
Εβδομάδας :Εβδομάδας :8
Συνολικά :Συνολικά :51300
Χρήστες on-line 2

Ημερομηνία & Ώρα

Monday, 10 Μάιος 2021

Ο καιρός στην πόλη μας

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Σερφάρετε με ασφάλεια