Η Γ΄ τάξη στο Μουσείο Πόλης & στα Παλιά

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 η Γ΄ τάξη πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου και στη συνοικία των Παλαιών.

Η περιήγηση στη συνοικία των Παλαιών ξεκίνησε με σύντομη επίσκεψη στον Ι. Ναό των Αγίων Θεοδώρων.

Το Μουσείο της Πόλης περίμενε τους μικρούς επισκέπτες για ένα ταξίδι στον χρόνο με οδηγό την υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος-υπάλληλο της Διεύθυνσης Μουσείων, Αρχείων και Βιβλιοθηκών του Δήμου Βόλου, κα. Πόλυ Καρενά.

Η φωτογραφική μηχανή του Κ. Ζημέρη, η φωτογραφία του δημάρχου Βόλου Γ. Καρτάλη, ταυτότητες, διαβατήρια, βιβλία του Ληξιαρχείου, φωτογραφίες, διαφημίσεις τοπικών εργοστασίων, έπιπλα, κοσμήματα, ένα παλιό ποδήλατο, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, ένα νυφικό, μια βραδινή τουαλέτα, καλαπόδια παπουτσιών, τσίγκινα πιάτα και ποτήρια για συσσίτιο, μουσικά όργανα έγιναν το μέσο για να δούμε πίσω από τα αντικείμενα την Ιστορία της πόλης μας.

Στη συνέχεια μια βόλτα στα Παλιά μας έφερε σε δυο εργαστήρια με παραδοσιακά επαγγέλματα. Στο ένα είδαμε πέταλα για τα άλογα, κουδούνια για πρόβατα και κατσίκια και τον μάστορα να μας δείχνει πώς επισκευάζει μία παλιά σέλα αλόγου. Το άλλο εργαστήρι ήταν ένα σαγματοποιείο, όπου είδαμε την κατασκευή του σαμαριού.

DSCN9492---.JPG DSCN9494---.JPG DSCN9498---.JPG

DSCN9499---.JPG DSCN9508---.JPG DSCN9514---.JPG

DSCN9521---.JPG DSCN9522---.JPG DSCN9527---.JPG