"Η επίσκεψη" της Γ1΄ στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

 321405 642018 0

DSCN1661

Η 18η Μαΐου είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Φέτος τα μουσεία της χώρας μας θα είναι κλειστά. 

Ας γνωρίσουμε το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Ένα ξεχωριστό μουσείο. Λίγα παρόμοια μουσεία υπάρχουν στον κόσμο.

Περιηγηθείτε στη σελίδα του Μουσείου. Να δείτε τις συλλογές για την πολιτιστική κληρονομιά, τη μητέρα και το περιβάλλον. Να δείτε και την παρουσίαση (power point), που ετοίμασε ο δάσκαλός σας. Να γράψετε ένα κείμενο με τον τίτλο «Η επίσκεψή μου στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης» και να κάνετε και εσείς μια ξεχωριστή ζωγραφιά για το περιβάλλον. Να έχει χρώμα παντού. Και στη ζωγραφική όλα επιτρέπονται, π.χ. κόκκινα ή μπλε δέντρα. Ας αφήσετε τη φαντασία σας, να γεμίσει χρώματα και σχήματα το χαρτί σας. Τα έργα του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, ας σας δώσουν έμπνευση...

https://www.childrensartmuseum.gr/

Ο δάσκαλος της Γ1΄τάξης

 

Αυτές τις μέρες επισκέφτηκα μέσω του υπολογιστή το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Μου φάνηκε πολύ περίεργο γιατί δεν ήξερα πως υπάρχει κάτι τέτοιο. Μου έκανε εντύπωση πως υπήρχαν τόσο δύσκολες ζωγραφιές από μικρά παιδιά σ’ αυτό το μουσείο. Μου άρεσαν πολύ τα έντονα χρώματα που χρησιμοποιούσαν και ότι κάποιες ζωγραφιές έμοιαζαν με κολάζ. Θα ήθελα κάποια στιγμή να το επισκεφθώ με την οικογένειά μου ή το σχολείο μου.

Γουσουτίδης Αλέξανδρος

Είδα το αρχείο του δασκάλου μου και παρατήρησα τα χρώματα, που είχαν όλες οι ζωγραφιές. Από όλες τις εικόνες μου έκανε εντύπωση η ζωγραφιά με τα καράβια και τους ψαράδες. Είδα πολλούς ανθρώπους πάνω στις βάρκες, άλλοι να ψαρεύουν και άλλοι να κάθονται έξω από το νερό. Άλλοι κάνανε βόλτα με τις βάρκες. Αυτή ήταν η αγαπημένη μου ζωγραφιά.

Στο τέλος είδα μια φωτογραφία με τον δάσκαλό μου να βρίσκεται στο Μουσείο.

Μακάρι να πηγαίναμε κι εμείς να το δούμε από κοντά.

Νίνος Ιωάννης

 

Σήμερα επισκέφτηκα το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης μέσω της παρουσίασης (power point) που ετοίμασε ο δάσκαλος μου.

Εκεί διάβασα ότι το μουσείο ιδρύθηκε το 1944 και πως είναι ένα πρωτοποριακό μουσείο στο οποίο εκτίθενται έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών ηλικίας 4 έως 14 ετών. Τα εκθέματα είναι περισσότερα από 10.000 και κάθε χρόνο γίνονται και πιο πολλά. Είδα και θαύμασα υπέροχες ζωγραφιές αλλά και κατασκευές, οι οποίες είχαν διάφορα θέματα και πολλή φαντασία. Όλα είναι πραγματικά μοναδικά αλλά εμένα μου άρεσαν περισσότερο δυο παρόμοιες ζωγραφιές με λουλούδια, ζωγραφισμένες η μία με κίτρινο φόντο και η άλλη με μαύρο. Ακόμα παρατήρησα ότι υπήρχαν δυο άνθρωποι, μια γυναίκα και ένας άντρας, οι οποίοι κάνουν την παρουσίαση και εξηγούν τις ζωγραφιές και κατασκευές. Υπάρχει και μια φωτογραφία του δάσκαλού μου, του κυρίου Γεράσιμου, με τους υπεύθυνους του μουσείου.

Εύχομαι να καταφέρουμε να επισκεφτούμε από κοντά το μουσείο και να θαυμάσουμε όλες αυτές τις υπέροχες δημιουργίες.

 Ντόντου Εβίτα

 

Ο δάσκαλος μας έστειλε εικόνες από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και καθόμουν αρκετή ώρα και τις χάζευα με τη μαμά μου. κατάλαβα ότι με τη φαντασία μπορείς να ζωγραφίσεις και να δημιουργήσεις ό,τι θέλεις.  Μου άρεσε πολύ η «βόλτα» στο Μουσείο αν και θα ήθελα να τις δω από κοντά. Έκανα και εγώ ζωγραφιά για το περιβάλλον και ελπίζω να σας αρέσει.

Μακρή Νικολέτα

 

Η επίσκεψή μου στα links του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής τέχνης μου άρεσε πολύ γιατί είδα πολλές ζωγραφιές παιδιών .

Επίσης μου άρεσε πολύ, γιατί μέσα από αυτό το μουσείο δίνεται κίνητρο στα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα την τέχνη ,να αναδείξουν τον εσωτερικό τους κόσμο και το ταλέντο τους .

 Ρήγας Γεώργιος Παΐσιος

 

Τη Δευτέρα 11 Μαΐου έλαβα από τον δάσκαλό μου μια παρουσίαση για το Μουσείο Παιδικής Ελληνικής Τέχνης. Ο δάσκαλός μου είχε επισκεφτεί το μουσείο στις 23/9/2017.

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης είναι ένα πρωτοποριακό Μουσείο που εκθέτει ζωγραφιές και κατασκευές παιδιών από όλη την Ελλάδα, ηλικίας από 4 έως 14 ετών. Οι συλλογές του Μουσείου ξεπερνούν τα 10.000 έργα. Επίσης διάβασα ότι το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ιδρύθηκε το 1994 από το Σωματείο Φίλων του. Τα πρώτα του έργα τέχνης ήταν από τον διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής που τον διοργάνωσε το Μουσείο Μηλεών Πηλίου. Στην συνέχεια είδα πολλές ωραίες ζωγραφιές και κατασκευές παιδιών από όλη την Ελλάδα.

Το Μουσείο Παιδικής Ελληνικής Τέχνης μου φάνηκε πάρα πολύ ωραίο και θα ήθελα και εγώ να κάνω μια ζωγραφιά για το Μουσείο. Επίσης θα ήθελα να πάμε με το σχολείο μια επίσκεψη εκεί.

 Χαχούδης Παναγιώτης -Ιωάννης

Οι ζωγραφιές μαθητών/τριών της Γ1΄ τάξης

20200514_180817.jpg DSCN1653.png IMG_20200514_130809_1.jpg

IMG_20200515_133843.jpg IMG_5971.jpg