Είσοδος Χρηστών

Διαδραστικά Βιβλία

Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Υπουργείο Παιδείας

Σχολικά Νέα

Η ΣΤ΄ τάξη πίνει τσάι...

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης με την εκπαιδευτικό της Αγγλικής Γλώσσας κ. Ελένη Πλιακώνη έμαθαν την ιστορία του τσαγιού και απόλαυσαν μία κούπα τσάι με βουτήγματα και κέικ.

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας δεν αποσκοπεί μόνο στην αποκόμηση γνώσεων και γραμματικής, λεξιλογίου και συντακτικού αλλά και στη γνωριμία με τα ήθη και έθιμα κάθε λαού, καθώς και με τον πολιτισμό του. Μέρος  αυτού του πολιτισμού είναι και η κουζίνα καθώς και οι καθημερινές συνήθειες που σχετίζονται μ' αυτή.

Στις αρχές του 19ου αιωνα,το τσάι είχε καθιερωθεί στην Αγγλία ως ρόφημα και η κατανάλωσή του είχε αυξηθεί σημαντικά.Η συνήθεια του απογευματινού τσαγιού καθιερώθηκε τον 19ο αιώνα από την Άννα Μαρία Ράσελ.

Προετοιμασία τσαγιού:
Φρέσκο νερό ζεσταίνεται στον βραστήρα 
 
Στη συνέχεια το νερό τοποθετείται στην τσαγιέρα για να ζεσταθεί κι έπειτα το νερό αυτό χύνεται για να χρησιμοποιηθεί νέο.
 
Στη ζεστή πλέον τσαγιέρα τοποθετούνται φύλλα τσαγιού ή φακελάκια τσαγιού,συνήθως και έπειτα χύνεται το φρέσκο ζεστό νερό.Προσοχή,ποτέ δεν ακολουθείται το ανάποδο,δηλαδή πρώτα το νερό και μετά το τσάι. 
 
Ακολουθεί μια αναμονή περίπου 2 έως 5 λεπτών ενώ ωστόσο η τσαγιέρα τοποθετείται σε μια ζεστή επιφάνεια για να διατηρηθεί το νερό της ζεστό.Προτού ο οικοδεσπότης σερβίρει το τσάι σε φλιτζάνια ρωτάει τους καλεσμένους,αν επιθυμούν γάλα στο τσάι τους,αν και αυτο μπορεί να προστεθεί,αφού έχει σερβιριστεί το τσάι.
 
Έπειτα τοποθετείται πάνω στο φλιτζάνι ένα σουρωτήρι και ακολουθεί το σερβίρισμα.
 
Στην περίπτωση που έχουν χρησιμοποιηθεί φακελάκια τσαγιού,αυτά αφαιρούνται.Οι καλεσμένοι μπορούν να προσθέσουν στο τσάι του,εκτός από το γάλα, φέτες λεμονιού και άσπρη ζάχαρη για να δώσουν γεύση στο ρόφημά τους.
 
Ο οικοδεσπότης φροντίζει,έτσι ώστε η τσαγιέρα του να έχει μόνιμα τσάι για τους καλεσμένους του,καθώς επίσης και διάφορα συνοδευτικά, όπως μικρά σάντουιτς, scones with cream or jam (είδος στρογγυλού ψωμιού με κρέμα μαρμελάδα) μπισκότα και άλλα.

Σύνδεση με Facebook

Επισκέπτες

94329
Σήμερα :Σήμερα :1
Εβδομάδας :Εβδομάδας :62
Συνολικά :Συνολικά :94329
Χρήστες on-line 1

Ημερομηνία & Ώρα

Wednesday, 24 Απρίλιος 2024

Ο καιρός στην πόλη μας

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Σερφάρετε με ασφάλεια